Gratis Cursus VCA | Besloten ruimtes

Risicoverhogende activiteiten in besloten ruimtes | Extra maatregelen | Gratis Cursus VCA


2.4.12 Extra maatregelen bij het werken met risicoverhogende apparaten en materieel en tijdens risicoverhogende activiteiten in besloten ruimtes


1. Regel voor beweegbare delen in besloten ruimtes:
Door een deskundige buiten bedrijf laten zetten en laten vergrendelen.

2. Veiligheidsmaatregelen gebruik van zuurstof en andere gassen:
- Vooraf slangen controleren op lekken.
- Gasflessen buiten de ruimte plaatsen.
- Tijdens pauzes en bij einde van de werkzaamheden de branders en slangen buiten de ruimte plaatsen.

3. Veiligheidsmaatregelen las- en snijwerkzaamheden:
- Alle brandbare stoffen weghalen of afdekken.
- Blusmiddelen binnen handbereik houden.
- Controleren op zuurstoflekken.
- Plaatselijke afzuiging in verband met lasdampen.
- Bij elektrisch lassen een veilige spanning gebruiken.

4. Veiligheidsmaatregelen aanbrengen van verfproducten:
- Gebruik onafhankelijke adembescherming.
- Ventilatie van de hele ruimte.
- Alle apparatuur moet geaard zijn in verband met statische elektriciteit.
- Ventilatie moet tot enige dagen na schilderwerkzaamheden plaatsvinden.


Gratis Cursus VCA


---------------------------------

VCA oefenvragen

---------------------------------

1. Is het buitenbedrijf laten zetten van beweegbare delen in een besloten ruimte door een deskundig persoon een maatregel die genomen moet worden alvorens werkzaamheden te starten in de besloten ruimte?


A. Het buitenbedrijf laten zetten van beweegbare delen in een besloten ruimte moet altijd gebeuren door de werknemers die in de besloten ruimte werkzaamheden gaan uitvoeren.

B. Het buitenbedrijf laten zetten van beweegbare delen in een besloten ruimte door een deskundig persoon is een maatregel die genomen moet worden alvorens werkzaamheden te starten in de besloten ruimte.

C. Het buitenbedrijf laten zetten van beweegbare delen in een besloten ruimte door een deskundig persoon is een maatregel die genomen moet worden wanneer er geen noodstop aanwezig is alvorens werkzaamheden te starten in de besloten ruimte.


Keuze A...........Keuze B...........Keuze C

---------------------------------

2. Is het vooraf controleren van slangen op lekken een veiligheidsmaatregel die genomen moet worden bij het gebruik van zuurstof en andere gassen in besloten ruimtes?


A. Het vooraf controleren van slangen op lekken is een veiligheidsmaatregel die genomen moet worden bij het gebruik van zuurstof en andere gassen in besloten ruimtes.

B. Het vooraf controleren van slangen op lekken is geen veiligheidsmaatregel die genomen moet worden bij het gebruik van zuurstof en andere gassen in besloten ruimtes.

C. Het vooraf controleren van slangen op lekken is enkel een veiligheidsmaatregel die genomen moet worden bij het gebruik van zuurstof.


Keuze A...........Keuze B...........Keuze C

---------------------------------

3. Is het plaatsen van de gasflessen buiten de besloten ruimte een veiligheidsmaatregel die genomen moet worden bij het gebruik van zuurstof en andere gassen tijdens werkzaamheden in een besloten ruimte?

Het plaatsen van de gasflessen buiten de besloten ruimte is een veiligheidsmaatregel die genomen moet worden bij het gebruik van zuurstof en andere gassen tijdens werkzaamheden in een besloten ruimte.

4. Is het plaatsen van branders en slangen buiten de besloten ruimte tijdens pauzes en op het einde van de werkzaamheden een veiligheidsmaatregel die genomen moet worden bij het gebruik van zuurstof en andere gassen tijdens werkzaamheden in een besloten ruimte?

Het plaatsen van branders en slangen buiten de besloten ruimte tijdens pauzes en op het einde van de werkzaamheden is een veiligheidsmaatregel die genomen moet worden bij het gebruik van zuurstof en andere gassen tijdens werkzaamheden in een besloten ruimte.

5. Is het afdekken of weghalen van alle brandbare stoffen een veiligheidsmaatregel bij laswerkzaamheden en snijwerkzaamheden in besloten ruimtes?

Het afdekken of weghalen van alle brandbare stoffen is een veiligheidsmaatregel bij laswerkzaamheden en snijwerkzaamheden in besloten ruimtes.

6. Is het houden van blusmiddelen binnen handbereik een veiligheidsmaatregel bij laswerkzaamheden en snijwerkzaamheden in besloten ruimtes?

Het houden van blusmiddelen binnen handbereik is een veiligheidsmaatregel bij laswerkzaamheden en snijwerkzaamheden in besloten ruimtes.

7. Is het controleren op zuurstoflekken een veiligheidsmaatregel bij laswerkzaamheden en snijwerkzaamheden in besloten ruimtes?

Het controleren op zuurstoflekken is een veiligheidsmaatregel bij laswerkzaamheden en snijwerkzaamheden in besloten ruimtes.

8. Is het plaatsen van een plaatselijke afzuiging in verband met lasdampen een veiligheidsmaatregel bij laswerkzaamheden en snijwerkzaamheden in besloten ruimtes?

Het plaatsen van een plaatselijke afzuiging in verband met lasdampen is een veiligheidsmaatregel bij laswerkzaamheden en snijwerkzaamheden in besloten ruimtes.

9. Is het gebruik van een veilige spanning bij elektrisch lassen een veiligheidsmaatregel bij laswerkzaamheden en snijwerkzaamheden in besloten ruimtes?

Het gebruik van een veilige spanning bij elektrisch lassen is een veiligheidsmaatregel bij laswerkzaamheden en snijwerkzaamheden in besloten ruimtes.

10. Is het gebruik van een onafhankelijke adembescherming een veiligheidsmaatregel bij het aanbrengen van verfproducten in besloten ruimtes?

Het gebruik van een onafhankelijke adembescherming is een veiligheidsmaatregel bij het aanbrengen van verfproducten in besloten ruimtes.

11. Is het ventileren van de gehele ruimte een veiligheidsmaatregel bij het aanbrengen van verfproducten in besloten ruimtes?

Het ventileren van de gehele ruimte is een veiligheidsmaatregel bij het aanbrengen van verfproducten in besloten ruimtes.

12. Is het aarden van alle apparatuur in verband met statische elektriciteit een veiligheidsmaatregel bij het aanbrengen van verfproducten in besloten ruimtes?

Het aarden van alle apparatuur in verband met statische elektriciteit is een veiligheidsmaatregel bij het aanbrengen van verfproducten in besloten ruimtes.

13. Is het ventileren tot enige dagen na de schilderwerkzaamheden een veiligheidsmaatregel bij het aanbrengen van verfproducten in besloten ruimtes?

Het ventileren tot enige dagen na de schilderwerkzaamheden is een veiligheidsmaatregel bij het aanbrengen van verfproducten in besloten ruimtes.

<< Terug
VCA --------------------------------------------------------------
1. Voorbereiden, bespreken en inspecteren van de werkzaamheden
2. Uitvoeren van werkzaamheden
2.1 Werkplek
2.2 Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)
2.3 Arbeidsmiddelen
2.4 Specifieke werkzaamheden en omstandigheden
...
2.4.8 Gevaren/risico's en veiligheidsmaatregelen bij het werken op hoogte
2.4.9 Gebruikswijze van materiaal voor het werken op hoogte
2.4.10 Eisen voor hoogwerkers en gevaren en veiligheidsmaatregelen bij het werken met hoogwerkers
2.4.11 Gevaren en veiligheidsmaatregelen bij het werken in besloten ruimtes

--> 2.4.12 Extra maatregelen bij het werken met risicoverhogende apparaten en materieel en tijdens risicoverhogende activiteiten in besloten ruimtes <--

3. Beheersen van specifieke gevaren
4. Beheersen van incidenten en noodsituaties



Cursus VCA